Skrivekurs for 130 elevar

Det var svært gøy å få komme tilbake til Fagerlia, min gamle vidaregåande skule, for å ha skrivekurs for omtrent 130 elevar. Eg hadde vridd hovudet mitt på førehand, for å finne best muleg måte å få dette til. Vanlegvis liker eg helst å ha små grupper, og vi delte opp elevane i grupper. Eg som ikkje kunne vere alle stader samstundes gjekk på visittar til alle klasseromma, med god hjelp frå lærarane, gjekk det faktisk an! Og det var fint å ha nettstaden Skrivefri som ein stad å publisere tekstar mot slutten av dagen, slik at eg kunne lese fleire av tekstane som blei presenteret enn det eg fekk tid til på rundene mine.

Det er alltid kjekt å få innblikk i elevtekstar og noko av det aller finaste er å møte elevar som først tenkte at dei ikkje kunne skrive tekstar, men som i løpet av dagen får oppleve at det faktisk kan vere gøy – og ikkje så skummelt som ein skulle tru. Eg skulle gjerne hatt meir tid med alle skrivegruppene, men det var godt å komme inn i dei ulike klasseromma, gå rundt, sjå kor elevane skreiv eller snakka om tekst og eit privilegium å få komme på besøk i så mange ulike klasser.

Takk for ein flott skrivefagdag Fagerlia!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *