Tilbake til vidaregåande

I år er det akkurat ti år sidan eg kom meg ut av vidaregåande – og i morgon skal eg tilbake til Fagerlia, skulen der eg blei glad i realfag, lærte å hate pip-testar i gymtimen, las om lyriske strukturar i friminutta – og ein heil del anna som ein får tid til i løpet av tre år.

I morgon skal eg ha skrivekurs for 130 elevar – noko som blir svært spanande. For å få det heile til å gå opp, sidan eg ikkje kan vere fem stader samstundes, har eg laga ein nettstad der elevane kan dele ein tekst frå skrivekurset. Gå gjerne innom og sjekk om det har blitt liv i sida 🙂

I kveld fann eg notatbøker, russekort og ei russeavis for internasjonal klasse 2004 – 2007. Inni avisa blei alle i klassa bill.mrk., og nokre var så greie at dei tok på seg oppgåva med å skrive kontaktannonsene våre. I mi står det mellom anna: «Du må like mine kunstneriske sider og bli med meg ut på mine mange  ferder som suksessfull poet, og du må ikkje nokon gong gjere meg vonbroten i hjarterota mi.»

No har eg ikkje blitt ein poet, men fleire ferder har eg fått dra på likevel, og i morgon skal eg tilbake til vidaregåande, ti år etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *