På eventyr med bokbussen

image

Første dag på eventyr med Bokbussen! Det starta i eit slafsete Trondheim, med regn som øydela nysnøen frå dagen før. Tidleg på morgonen gjekk eg til folkebiblioteket for å bli møtt av bokbussjåføren. Før biblioteket hadde opna, stod eg der, og blei henta inn i bygget frå ei sidedør. 

Det var som om eg skulle på eit hemmeleg oppdrag, kanskje for å redde verda. 

Vidare blei eg ført inn i heisen, ned i kjelleren, vidare inn i eit magasin med mange bøker og etter fleire hyllerader, der: opna rommet seg til eit større rom, der sjølvaste bokbussen stod. 

Det var som om det var Batmans bil, slik føltest det i alle fall. 

TADA! 

Med inngang berre frå sida, og eit heilt bibliotek, med ulike hyller fulle av bøker og ein skranke i tre. Det var berre å sette seg framme i cockpiten, og legge ut på reis. 

image

Det er flott å kunne sitte så høgt over vegen, og berre sjå. Vi skulle ut på eventyr, etterkvart viste det seg å bli eit vintereventyr. Kaldt og klart, med sol som på eit tidspunkt gjekk rett i auga. Det var herleg. 

image

I Ålen fekk elevane besøke bokbussen, og eg hadde skrivekurs med ein fin liten gjeng med elevar. Det var stas å høyre alt dei skreiv. Vidare drog vi til Røros. Åt lunsj på kaffistuggu, og såg sparker utanfor mange dører. Det ser ut som eit vinterparadis, henta frå ein perfekt julefilm. Snøen knaska under skoen og sola var på visitt. Sjølv om det alltid var fint å vere gøymd i ei dunjakke. 

image

På kvelden fekk vi komme til biblioteket, og snakke om tendensar i ungdomslitteraturen. 

Konklusjon: Det er veldig kjekt å få vere på turné med den kulturelle skolesekken i Sør-Trøndelag, og bokbussen er herved min favorittbuss.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *