Finst det koselege kafear i Bergen?

Ja! vil eg svare. Men eg høyrde noko anna her om dagen: «Det finst ingen koselege kafear i Bergen. Det er mykje betre i Stavanger». 

Og eg skal ikkje påstå at det ikkje er bra i Stavanger (for der har eg aldri vore), men eg kan ikkje la denne påstanden om ingen koselege kafear i Bergen få stå uimotsagt. 

Coffices i Bergen

Ein by med respekt for seg sjølv bør ha ei liste over top ten coffices, berre sjå til New YorkSydneySan Francisco og London

Eg har lenge hatt lyst til å gå meir systematisk til verks og utforske kafeane her i Bergen, sjekke stader eg aldri har vore på før og utvide min bergenske kafekunnskap. I mi undersøking vil eg fokusere på kafear som kan vere gode arbeidskafear, såkalla Coffices (coffee shop office). Av og til kan det vere veldig fint å komme seg vekk heimefrå for å skrive eller arbeide, og då er det greitt å vite nett kva ein kan velje mellom og fordelane og ulempane med dei ulike stadene. 

Dette vil ikkje vere ei undersøking av kaffi (eg er ingen kaffidrikkar, men kan gjerne ha med ein ekspertkommentator som drikk svart).

Kriterier for å komme på lista? Ikkje for dyrt, muleg å sitje berre med ein kopp kaffi e.l. for å arbeide. Må vere ein viss storleik på borda og litt koseleg (dvs. bit nedst i Galleriet blir for bråkete/lite intimt og Kaffekompaniet kan difor heller ikkje vere med, fordi det er relativt få bord der)

Ei førebels liste over kafear eg kan sjekke ut:

Kom gjerne med innspel til andre kafear eller skriv om det Cofficet du liker best.

Kriterier kafeane blir dømde ut frå:

  • Internettilgong
  • Tilgang til straum
  • Støy
  • Kva type musikk som blir spilt
  • Størrelse på bordplass
  • Naturleg å ta fram datamaskina?
  • Priser
  • Betjening
  • Atmosfære

Til inspirasjon, her er frå Coffices i Sydney (bileta er henta frå concreteplayground): 

image

image

image

image

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *