Beina i gitaren
(Samlaget, 2013)

Bilde av framsida til boka Beina i gitaren

Bo er 17 og har gitt opp å passe inn. Men då ho møter Hans blir det ikkje lenger så lett å tenkje at ingenting betyr noko.

«Kjensla av å stå på kanten og sjå ned i fossen. Det svarte hòlet i magen. No har eg falle, tenkjer eg. Nei, eg må ikkje falle. Hans veit korleis han spenner bein for ei jente slik at ho flyr gjennom lufta, trur det er kjærleik ho kjenner, men så er bakken der. Bakken er den einaste som alltid tar imot.»
Vi følgjer ho eit år frå sommar til sommar, gjennom tilbakeblikk til barndomen ho er på veg ut av, og intense, men famlande forsøk på å finne sin plass i verda og i forholdet til Hans.
Beina i gitaren er ei sterk, kompleks og velskriven historie om identitet og sterke kjensler.

MeldingAR og omtale

  • Dagbladet: Mørkt og finstemt om ei desperat jente. … en befriende litterær ungdomsroman, skrevet av en dristig forfatter.
  • VG: Sunniva Relling Berg er mer enn lovende. Språket er solid. Hun skriver lavmælt og poetisk, og likner allerede mer etablerte forfattere som Ingrid Aanestad og Hanne Ørstavik.
  • NRK: Sunniva Relling Berg fikk god og fortjent omtale for debutboken som kom for to år siden. Den ble nominert både til Brage og til Kulturdepartementets debutantpris. Den vanskelige andreboken er ikke dårligere. “Beina i gitaren” er en ungdomsbok for ungdom som kan lese, som liker å utfordres, både på innhold og form.
    (Her kan du høyre det i Kulturnytt på NRK P2.)
  • Les mye: Beina i gitaren er ei velskriven bok om identitet og sterke kjensler. Det er ikkje lett å vere ung.
  • Byavisen: Skriver om tiden da alt står på spill
  • Deichmans litteraturblogg: Når teksten bringer oss nær henne skjer det som også skjer mellom henne og Hans; en spire av tillit og kjærlighet gror frem. Bo er fortsatt med meg, bak brusk og bein. Hun titter frem når jeg ser meg i speilet, og når jeg spaserer på gaten
  • Sprettstein: Eg les ein del ungdomsbøker i løpet av året, og dette er ei av dei beste. Eit vakkert og poetisk språk, og ei svært aktuell og spennande forteljing. Rett og slett ei god bok!